Hogyan válasszon gyógytornászt Budapesten?

A megfelelő gyógytornász kiválasztása Budapesten első pillanatra fogós kérdés, ezért most segítünk, hogy a lehető legjobb döntést hozhassa saját maga, vagy szerette egészsége érdekében.

Gyógytornával ugyanis teljesen természetes módon, mozgással őrizheti meg mozgásszervei egészségét, ráadásul a gyógytorna segít is célzottan és hosszú időre megszabadulni már meglévő mozgásszervi és gerincfájdalmaitól!

Mi alapján válassza ki a megfelelő gyógytornászt?

Gyógytornászhoz leginkább két esetben fordulnak az emberek:

  • ha egészségesek, és szeretnék megőrizni, esetleg javítani a tartásukat és fejleszteni izomerejüket annak érdekében, hogy elkerüljék a panaszok megjelenését, valamint,
  • ha sérülés vagy műtét utáni rehabilitációra van szükségük.

Ugyanakkor, közülük is vannak, akik fölösleges utazgatás nélkül, inkább otthon, kényelmesen, a megszokott környezetben mozognának szívesebben, és persze vannak, akik inkább a jól felszerelt kezelő helységben, tükör előtt és egy kisebb közösségben, mások fejlődése által is inspirálva tornáznának.

Sokszor nehéz megfelelő időpontot találni beutaló nélkül, de nem mindenütt

Azok, akik előre gondolkodva szeretnék megelőzni a különböző mozgásszervi és gerincproblémák kialakulását, gyakran szembesülhetnek azzal a helyzettel, hogy a szakrendelői gyógytornászok csoportos órái csak szakorvosi javaslatra, konkrét, már meglévő probléma esetén vehetők igénybe, prevenciós céllal nem.

A házhoz járó gyógytornászok meghirdetett szolgáltatásai pedig leginkább sérülések utáni vagy műtétet követő rehabilitációként, járóképtelen állapot esetén, OEP által finanszírozott kezelésként és adott időintervallumra vehetők igénybe. A gyogytornaszom.hu szakemberei azonban mindig örömmel állnak a gyógyulni vágyók rendelkezésére, és időpontot is könnyű hozzájuk találni.

A megfelelő információk birtokában biztosan megtalálja az Ön egészségi állapotának valamint elvárásainak legmegfelelőbb gyógytorna kezelést

Amennyiben nem tudja, hogyan válasszon a budapesti gyógytornász szakemberek közül, először az alábbiakat érdemes végiggondolnia:

  1. Ön megelőző jelleggel, vagy már meglévő problémára keres szakembert?
  2. Otthon, vagy egy felszerelt kezelőhelységben tornázna szívesebben?
  3. Gyógytornásza vezetésével inkább egyénileg gyógyulna, vagy segítené állapotának javulását a csoportos kezelési forma?

Ha a fenti három kérdésre már meg van a válasza, egy lépéssel közelebb került gyógytornásza kiválasztásához és céljai eléréséhez.

Abban az esetben, ha kezdődő ízületi- vagy gerincproblémájával szeretne gyógytornászhoz fordulni, illetve, ha a lehető legkevesebb utánjárással szeretné meglévő, kínzó panaszait enyhíteni, akkor érdemes olyan gyógytornászt választania, aki házhoz megy/jár így részesíti Önt rendszeres, személyre szabott gyógykezelésben.

A gyógytorna helye és a kezelést végző gyógytornász képzettsége olyan kiemelt szempont, amit nem hagyhat figyelmen kívül, valamint amelyekről szintén érdemes előre tájékozódni

Bármely kezelési módot és formát is választja végül, érdemes előre tájékozódnia az adott gyógytornász, gyógy-központ vagy gyógytorna rendelő

  • meghirdetett szolgáltatásainak minőségéről,
  • kezelőjének eszköz-ellátottságáról,
  • rendelkezésre állási idejéről és időpont-foglalási lehetőségeiről,
  • gyalogos és tömegközlekedés általi megközelíthetőségéről, gépjármű parkolási lehetőségekről,
  • valamint a kezelés korrekt árszabásáról.

A gyogytornaszom.hu csapata a legmagasabb fokú, nyugati színvonalú, komplex szolgáltatást kínálja minden páciensének.

Azok a szakemberek ugyanis, akik nem csak szimpatikusak és jól képzettek, de évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a korszerű gyógyítási módszereket illetően, akár többféle kezelés kombinációját képesek alkalmazni a lehető leghatékonyabban az Ön gyógyulása és jólléte érdekében.

Kiváltképp, ha azt egy szakmai szempontból jól felszerelt, barátságos berendezésű kezelőben teszi, amely már önmagában is kellemesen oldja a stresszt és hatékonyabbá teszi magát a gyógykezelést.

Egy olyan, jól megközelíthető, minőségi szakemberekkel rendelkező gyógy központtal ráadásul, mint amilyen a gyogytornaszom.hu, ahol előzetes bejelentkezés alapján, adott időpontban, késlekedés nélkül fogadják, sok időt megspórolhat, ugyanakkor elősegítheti állapotának gyorsabb javulását is.

2011-ben szerezte meg a diplomáját a SOTE-n. Szakterületei: gerincsérvek, idegfájdalmak, helytelen testtartás, csigolya–, csípő-,térd-, boka-, vállproblémák, ortopédiai műtétek rehabilitációja, “befagyott váll” (PHS) kezelése, derékbántalmak, gerincműtétek utáni rehabilitáció, nyaki panaszok és fejfájás kezelése.

Comments are closed.