Csonthártyagyulladás specialista gyógytornászaink

Foglaljon időpontot gyógytorna állapotfelmérésre!


A tünetek kezelgetése helyett végre maradandó javulást szeretne elérni?

Csak válassza ki, hogy a Budai vagy Pesti rendelőnk lenne Önnek kényelmesebb:

A gombok megnyomása után azonnal látja szabad állapotfelmérés időpontjainkat, amelyek közül az Önnek megfeleőt rögtön online le is tudja foglalni!

Miért hozzánk forduljon csonthártyagyulladás esetén?

 • Állapotfelmérésünk részletes, így pontosan lokalizáljuk a csonthártyagyulladás okát és típusát.
 • Gyógytorna tervünk személyre szabott, így nem csak panaszához, de Önhöz is igazítjuk.
 • Garanciát vállalunk: Ha nem a gyógytorna a megoldás a fájdalmaira, vagy az 1. alkalommal nem elégedett, nem kell fizetnie!
 • Gyógytornászaink tapasztalt, empatikus és segítőkész szakemberek, akik csak Önre figyelnek.
 • Pesti (Nyugati téri) és Budai (Batthyány téri) rendelőnkbe ide kattintva: online bejelentkezhet, így várakozás nélkül tudjuk fogadni.
 • Rendelőnk értékelése pácienseink által 4,9 csillagos!

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Milyen eredményt várhat a gyógytornától?

 • A csontfájdalom jelentős mértékben enyhülhet.
 • A kiváltó ok kezelésbe kerülhet.
 • Ismét panaszmentesen használhatja az érintett végtagját.
 • Ha a láb csontjait érintettek, nagy eséllyel újra fájdalommentes lehet a járás.
 • Ha az alkar csontjaiban alakult ki gyulladás, a gépelés és a fogás ismét fájdalommentes lehet.
 • Megfelelően felépített izomzattal térhet vissza kedvelt sporttevékenységéhez.

Pácienseink általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni.

Ha úgy dönt, hogy velünk indul el a gyógyulás útján, akkor 5 és 10 alkalmas bérletünkkel még kedvezőbb árat érhet el, illetve rendlőinkben fizethet Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is!


A csonthártyagyulladás terápiája – Minden kérdésére válaszoltunk!

A csonthártyagyulladásnak két fajtáját különböztetjük meg: lehet akut, amely heves fájdalommal jár és fertőzés okozza, vagy lehet krónikus, amely szintén csontfájdalommal jelentkezik és jellemzően túlerőltetés miatt alakul ki.

Mindkét esetben a kezelési módok bizonyos mértékben eltérnek, ugyanis az akut eset sokkal súlyosabb. Előfordulhat, hogy műtéti megoldásra van szükség, amelyet követően konzervatív terápia javasolt. Krónikus esetben a kezelés először pihentetéssel kezdődik, majd fokozatos gyógytorna és az azt kiegészítő fizikoterápiás eljárás szükséges.

Csonthártyagyulladás esetén a gyógytorna célja a megfelelő izomerő kialakítása és a terhelés harmonikussá tétele a mozgás által, amely természetes és bármikor bevethető. Továbbá, a gyógytornának lényeges szerepe van az újabb gyulladás kialakulásának megelőzésében, ennek hiányában további panaszok alakulhatnak ki. 

Az alábbi blokkban összeírtunk minden fontos tudnivalót a csonthártyagyulladásról. Csak kattintson arra a címre, amelyik érdekli és a válasz már meg is nyílik!

1. Mi a csonthártyagyulladás és milyen fajtái vannak?

A csonthártyagyulladás a csontot körülvevő hártya gyulladásos állapota (latinul periostitis). A csonthártyagyulladásnak két típusát különböztetjük meg. 

Beszélhetünk akut csonthártyagyulladásról, amikor a gyulladást valamilyen fertőzés váltja ki és heves fájdalommal jár az érintett területen. Az akut eset könnyen csontelhalással végződhet. 

Ezzel szemben a krónikus típus hátterében valamilyen sérülés vagy folyamatosan fennálló erőbehatás (jellemzően nyomás) áll. Leginkább a láb csontjait (pl.: sarok) érinti. 

Névtelen terv - 2022-11-23T085717.723.png

Olyan gyógytornászt keres, aki türelemmel fordul a panaszai felé? Olvassa el terapeutáink bemutatkozóját és jelentkezzen be online!

2. Akut csonthártyagyulladás tünetei és okai

Az akut csonthártyagyulladás tüneteit tekintve jellemző a heves fájdalom az érintett csont körül, amely nagyobb területre is kiterjedhet. További vezető tünet az érintett végtag gyengesége, esetleg mozgásképtelensége. A gyulladás helyén genny gyülemlik fel, emiatt duzzanat látható. A fertőzés következtében jelentkezhet láz és hidegrázás.

Fontos, ha az akut csonthártyagyulladás tüneteit tapasztalja, mindenképpen forduljon orvoshoz, aki diagnosztizálja a problémát és az azonnali, megfelelő kezelést alkalmazza!

Az akut csonthártyagyulladás hátterében az alábbi okok állhatnak:

 • mély seb/vágás
 • húgyúti fertőzés
 • nemi betegség (például szifilisz)
 • autoimmun betegség
 • krónikus fekély (cukorbetegség esetén)
Névtelen terv - 2022-11-23T085704.550.png

3. Krónikus csonthártyagyulladás tünetei és okai

Az akut csonthártyagyulladással ellentétben itt két vezető tünetről beszélhetünk. Az egyik a csontfájdalom, amely kiterjedhet a csonthártya mentén nagyobb területre is. A másik tünet, hogy az érintett csont érzékennyé válik, már az érintés is fájdalmas lehet. A tünetek tehát ebben az esetben sokkal enyhébbek lehetnek.

Gyakori a láb és a lábszár csontjait érintő gyulladás

Leginkább érintett csontok a talp csontjai, a sarok, a sípcsont és az alkar csontjai. A talp és a sarok esetén a túlerőltetés áll a háttérben, és minden lépés komoly fájdalommal járhat. Ha itt jelentkeznek tünetek, fontos, hogy egy ideig kímélje a végtagját, pihenjen, majd minél hamarabb kezdjen el járni rendszeresen gyógytornászhoz, aki a kiváltó okokat, azaz a lúdtalpat vagy a helytelen járásmintát konzervatív úton tudja kezelni.

A sípcsontnál jelentkező gyulladás nagyon gyakori, ugyanis ez a hosszú csöves csont könnyebben sérülhet. A futás, a sok ugrálás és táncolás mind kiválthatja a problémát, főként akkor, ha nem megfelelő a core izomzata vagy gyengék a láb izmai, esetleg lúdtalpa is van. Azonban egy szakképzett gyógytornásszal ezt is hatékonyan tudják kezelni!

A kar csontjait is érintheti a probléma

Az alkar csontjain (sing- és orsócsont) ritkábban jelentkezik csonthártyagyulladás, és könnyen össze lehet téveszteni más betegségekkel, például: alagút szindróma vagy golf/teniszkönyök. Ennek diagnosztizálása is mindenképpen orvosi feladat!

Az alábbi okok válthatnak ki krónikus csonthártyagyulladást:

 • sok ugrálás
 • ismétlődő terhelés
 • hirtelen irányváltások
Névtelen terv - 2022-11-23T085714.400.png

Ezeket a tüneteket tapasztalja? Kérjen visszahívást és segítünk!

4. A csonthártyagyulladás rizikófaktorai

Az alábbi problémák megléte esetén nagyobb eséllyel fordulhat elő, hogy gyulladás alakul ki a csonthártyán:

 • ízületi protézis beültetése
 • érrendszeri betegségek, rossz vérkeringés
 • nyílt törést követően
 • túl sok mozgás, állandó vagy hirtelen fizikai túlterhelés

5. Mennyi idő alatt gyógyul a csonthártyagyulladás?

 • Enyhe esetben néhány nap pihenés és otthoni, konzervatív terápia elég lehet a gyógyuláshoz.
 • Súlyos akut esetben akár intravénás, majd gyógyszeres antibiotikum kúrára lehet szükség, ebben az esetben 6-8 hétig is eltarthat a gyógyulási idő.
 • Ha műtétre került sor, a kivitelezés helyétől függően változhat a rehabilitációs idő. A lábat érintő műtét esetén néhány hét aktív gyógytorna szükséges a teljes felépüléshez. Karműtét esetén néhány hét kímélet után kezdődhet meg a gyógytorna, így a rehabilitációs idő hosszabb lehet.
Névtelen terv - 2022-11-23T085709.537.png

Műtét utáni rehabilitációhoz keres magán gyógytornászt? Olvassa el terapeutáink bemutatkozóját és jelentkezzen be az Önnek is szimpatikus szakemberünkhöz!

6. A csonthártyagyulladás diagnózisa

A diagnózis felállítását segíti a szakorvos által végzett fizikális vizsgálat, az elrendelt vérvétel és laboreredmény, valamint képalkotó eljárások, mint például az MR-vizsgálat és a röntgen, szükség esetén csontscan. 

A diagnosztika minden esetben szakorvosi feladat, aki ezt követően javasol megfelelő terápiát.

Csonthártyagyulladást diagnosztizáltak Önnél? Kérjen visszahívást, és segítünk!

7. A csonthártyagyulladás kezelése

Az akut csonthártyagyulladás kezelése esetén cél a fertőzés megszüntetése, amelyre antibiotikum kúrát javasolnak. Ha kialakult genny- vagy folyadékgyülem, azt minden esetben injekcióstűvel leszívják, ezt nevezik punkciónak. 

Ezzel szemben a krónikus csonthártyagyulladást először is pihentetéssel, a végtag kímélésével kezelik. A gyógyulást segítheti a hideg vizes borogatás és a helyileg alkalmazott gyulladáscsökkentő krémek. Ha a fájdalom csökkent, a szakorvos gyógytorna terápiát fog Önnek javasolni, amellyel célzottan kezelhető a gyulladást kiváltó ok.

7.1. Krémek csonthártyagyulladásra

A panaszos területet fájdalom-és gyulladáscsökkentő krémmel naponta be lehet kenni. Ilyen lehet a patikákban vény nélkül kapható nonszteroid, diklofenák hatóanyag tartalmú Diclofenac Dolo vagy Diclac gél.

7.2. Gyógyszerek, injekciók a tünetek enyhítésére

Az ibuprofen és az aspirin hatóanyag tartalmú gyógyszerek hatásosak lehetnek az csonthártyagyulladás tüneteinek kezelésében. A gyógyszertárakban ezeket vény nélkül megvásárolhatja. 

Bizonyos esetekben kortikoszteroidos injekció beadására lehet szükség. A helyileg alkalmazott injekció gyorsan enyhítheti a csonthártyagyulladás tüneteit. Ezek használata azonban csak évi 2-3 alkalommal ajánlott, ugyanis az ennél többször alkalmazott injekciók gyengíthetik az ínszalagokat, amelynek következtében könnyebben alakulhatnak ki szövődmények. 

Legtöbbször már az első injekciót követően javulást tapasztalhat, azonban ez csak tüneti kezelés, a csonthártyagyulladás okait nem szünteti meg.

7.3. Gyógytorna csonthártyagyulladás esetén

A krónikus csonthártyagyulladás tünetei hatékonyan enyhíthetők, valamint a műtét utáni rehabilitációs idő lerövidíthető a fizioterápia egyik ágával, a gyógytornával. Ez a módszer egyfajta mozgásterápia, amely mechanikus energiát használ fel a csonthártyagyulladás gyógyítása érdekében. Életkortól függetlenül bárki járhat gyógytornára. A probléma okától függően sokféle kezelési módot alkalmazhatunk.

Speciálisan az érintett területre ható nyújtó és erősítő gyógytorna gyakorlatok célzottan szüntetik meg az csonthártyagyulladás kiváltó okát

A módszer biztosítja:

 • a gyulladás gyors és hatékony kezelését
 • a fájdalom csökkentését
 • segít kialakítani a megfelelő izomkontrollt
 • növeli az izomzat nyújthatóságát, rugalmasságát
 • javítja a koordinációt
 • növeli az ízületek mobilitását

Fontos tudni azonban, hogy a terápia hatékonysága és a sikere azon múlik, hogy a páciens mennyi energiát fektet a rehabilitációba, a gyakorlatok helyes és rendszeres otthoni végzésébe. 

A gyógytorna serkenti a vérkeringést, ezáltal nő a szövetek oxigén ellátása, amely az egész szervezetre kiterjed. Ez a folyamat elősegíti a szövetek regenerálódását és a súrlódásos sérülések miatt kialakult hegszöveteket fellazítja. Mindez hozzájárul a gyulladás miatt létrejött duzzanat csökkenéséhez is, ugyanis a vérkeringés mellett a nyirokkeringés is fokozódik, amely az ödéma (felgyülemlett folyadék) elvezetésében lényeges szerepet játszik. Ezzel a folyamattal természetes úton a fájdalom is mérséklődni fog.

Névtelen terv - 2022-11-23T090436.671.png

A fájdalomcsökkentésben és a tehermentesítésben hatásos módszer lehet a gyógytornászok által alkalmazott kinesio tape technika. A taping technika egy mechanikus módszer, amely a szervezet öngyógyító folyamatait támogatja. Pozitív jelzéseket küld a test felé a reflexkörök aktiválásával, amelyek felgyorsítják a csonthártyagyulladás gyógyulási folyamatát. A fájdalomcsillapítás és az izomfunkciók támogatása, tehermentesítése mellett további jótékony hatásai közé soroljuk még a nyirokkeringés javítását, amely a kialakult duzzanat csökkenésében mutatkozik meg, valamint az ízületi mobilitás és stabilitás elősegítését, amely megakadályozza a további mikrosérülések létrejöttét.

7.4. Fizikoterápiás eljárások

A gyógytorna kiegészítéseként alkalmazott fizikoterápiás eljárások növelik a torna hatékonyságát, így gyorsabban végbemehet a szövetek gyógyulása.

A lézerterápia lényege, hogy lágylézer alkalmazásával lokálisan csökkentsék a fájdalmat és a gyulladást. Szintén hatékony kezelési módja az ínhüvelygyulladásnak.

Névtelen terv - 2022-11-23T090429.781.png

A fizikoterápiás kezelési eljárások közül az egyik leggyakoribb a TENS, azaz a Transzkután Elektromos Idegstimuláció. Az eljárás lényege, hogy gyenge elektromos impulzusokat vezetnek az idegek megfelelő, kulcsfontosságú pontjaiba a bőrre tapasztott elektródák segítségével. Ezek a kezelések fájdalommentesek és veszélytelenek

Az impulzusok módosítják az ingerületküldés tulajdonságait, így megakadályozva a fájdalomérzetet kiváltó jelek eljutását az agyba, illetve a mikoráram segíti a sejtek energiatermelését, így beindítja annak működését, elősegítve a gyógyulást. 

Az izomstimuláció legfőbb hatásai, hogy csökkenti az izommerevséget és fokozza a vérkeringést. 

7.5. Műtétre is szükség lehet?

Műtétre abban az esetben kerülhet sor, ha az akut eset csont elhalással jár. Ekkor a cél a betegség terjedésének megállítása. 

Az operáció során egy bemetszést ejtenek az érintett csont fölött, és ezen keresztül távolítják el az elhalt csontszövetet. 

A műtét utáni időszak a rehabilitációról szól. Ekkor érdemes egy tapasztalt gyógytornász segítségét kérni, aki segít a szövődménymentes és eredményes gyógyulást elérni.

Névtelen terv - 2022-11-23T090440.824.png

8. Csonthártyagyulladás kezelése házilag – 5 fontos tanács

 1. Jegelje a fájdalmas területet! 

Krónikus csonthártyagyulladás esetén, mindenképp ajánlott a panaszos terület jegelése. Ez egyúttal csökkenti a gyulladást és a fájdalmat is. Naponta 20 percre helyezzen jeges tasakot vagy hideg vizes törölközőt a fájdalmas területre, és pihentesse végtagját. Mindenképp ügyeljen arra, hogy a tasak és a bőre közé helyezzen egy száraz textíliát, hogy elkerülje a bőr fagyásos sérülését.

 1. Kenegesse fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő krémmel!

A fájdalmas, gyulladt területet fájdalom-és gyulladáscsökkentő krémmel is naponta bekenheti. 

 1. Szedjen vény nélkül kapható fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszert!
 2. Tehermentesítése az érintett végtagját! 

Kerülje az érintett végtag túlterhelését. Használja inkább az ellentétes oldali végtagját a mindennapokban, tehermentesítve ezzel a panaszos oldalt. A nap folyamán többször pihentesse a panaszos területet.

 1. A gyógytornásza által feladott házi feladatokat mindenképp végezze el!

Csonthártyagyulladás esetén a legfontosabb teendő az Ön mielőbbi gyógyulása érdekében, hogy azokat a feladatokat, amiket a gyógytornásza összeállít és betanít Önnek, végezze el otthon minden nap. Ezzel növelheti a terapeuta által heti rendszerességgel végzett kezelések hatékonyságát, így Ön is hozzájárulhat a sikeres gyógyuláshoz.

Névtelen terv - 2022-11-23T091042.404.png

Olyan gyógytornászt keres, aki empátiával fordul Ön felé és eredményesen tudja kezelni a csonthártyagyulladást kiváltó okot? Nálunk jó helyen jár! Jelentkezzen be online az 1 órás, részletes állapotfelmérésre!

9. A gyógytorna komplex módszerei a csonthártyagyulladás kezelésére

Alapvetően az akut és a krónikus csonthártyagyulladás esetén is nagy segítségére lehet a gyógytorna. A gyógytorna egy aktív folyamat, amely során a gyógytornász és Ön közösen dolgoznak azon, hogy a gyógyulás sikeres legyen. Csonthártyagyulladás esetén cél a megfelelő izomerő kialakítása és a terhelés harmonikussá tétele a mozgás által, amely természetes és bármikor bevethető. Ezek a célok hozzájárulnak ahhoz, hogy az izmai jobban bírják a nagyobb erőbehatásokat, terhelhetőbbek legyenek és nem utolsó sorban, hogy mérséklődjön a fájdalom.

A gyógytorna erősítő és nyújtó gyakorlatokból áll. Az erősítő gyakorlatok általában a gyógytornász által diktált feladatokat jelentik, amelyeket Önnek kell végeznie, miközben a terapeuta ügyel a helyes kivitelezésre. Ezek legtöbbször az érintett csontot körülvevő izomzatra fókuszálnak és eredményük, hogy nő az izomerő, amelynek köszönhetően jobban bírja majd a nagyobb terheléseket, valamint stabilabbá válnak az ízületek

A nyújtó feladatok segítenek ellazítani a befeszült izmokat, ezáltal a csonthártyán is csökken a nyomás. Ezek a gyakorlatok már önmagukban is fájdalomcsillapító hatásúak, és elengedhetetlenek az izomegyensúly normalizálásához.

Névtelen terv - 2022-11-23T090426.380.png

Egy szakképzett gyógytornász minden esetben komplex terápiát alkalmaz. Tehát például, ha a talpat vagy a lábat érintő csonthártyagyulladással érkezik, kiemelten fontos a talptorna betanítása és a helyes járáskép kialakítása.

A gyógytornász szakember további kezelési technikákat is alkalmazhat az Ön gyógyulása érdekében. Ilyen például a kineziológiai tapasz felhelyezése, amely fájdalomcsillapító és terheléscsökkentő hatásának köszönhetően csökkentheti a mindennapos fájdalmakat. 

A kezelések alatt végzett feladatokat helyesen kivitelezve betanítja Önnek, így azokat bármikor alkalmazhatja. További életmódtanácsokkal is ellátja Önt arra vonatkozólag, hogy mit tehet egy újabb gyulladás elkerülése érdekében.

Szeretne gyógytornára bejelentkezni, de előtte akadt még néhány kérdése? Kérjen visszahívást, és segítünk!

10. A csonthártyagyulladás szövődményei gyógytorna hiányában

A gyógytornának lényeges szerepe van az újabb gyulladás kialakulásának megelőzésében. Abban az esetben, ha továbbra is folyamatosan túlterheli a végtagjait, és nincs meg a kellő izomerő a teherviseléshez, az újabb kóros folyamatokhoz vezet. A csonthártya újra és újra be fog gyulladni.

Az állandó fájdalom hatására bekövetkező izomgörcsök miatt csomók alakulnak ki, amelyek kisugárzó tüneteket adhatnak távolabbi területekre is

Továbbá, a fájdalom miatt megváltozik a mozgása, kímélni kezdi a panaszos végtagját, emiatt az ellenoldal túlterhelődhet, amelynek hatására további panaszok alakulhatnak ki (például térd, csípő problémák vagy derékfájdalom). Általánosan elmondható, hogy minél több panasza van, annál tovább tart a gyógyulási idő is.

Olyan magán gyógytornászt keres, aki megfizethető áron dolgozik és már néhány napon belül elkezdheti a kezelést? Tekintse meg szabad időpontjainkat, és jelentkezzen be online!

11. Így zajlik a csonthártyagyulladás gyógytornája egy professzionális, budapesti gyógytornász rendelőben

A Gyógytornászom.hu rendelőjében több éves tapasztalattal rendelkező gyógytornászok közül választhat, akiknek bemutatkozóját elolvashatja honlapunk, és online be is jelentkezhet hozzá. Nincs hosszas várakozási idő, Aaválasztott gyógytornászához már 2-3 napon belül kaphat időpontot, így minél hamarabb megkezdhetik a közös munkát az Ön gyógyulásának érdekében.

Névtelen terv - 2022-11-23T090446.433.png

Az első alkalom egy 1 órás állapotfelmérés, ahol részletesen kikérdezik Önt a panaszairól, majd fizikális és mozgásvizsgálattal az csont és a környező szövetek állapotát mérik fel, teljes képet kapva a probléma forrásáról. Kérjük, orvosi leletei is hozza magával, ugyanis ez is nagy segítséget nyújthat a probléma gyökerének megtalálásában. Gyógytornászunk megtalálja az krónikus csonthártyagyulladás okát, és ennek az oknak a kezelésére egy személyre szabott terápiás tervet állít fel. A terapeutája mindent részletesen el fog mondani Önnek az állapotáról, a problémájáról, nagyjából mennyi időt vesz igénybe a rehabilitáció a fájdalom megszűnésével együtt a funkció helyreállításáig. 

Ez után kezdődik meg a specifikus gyógytorna gyakorlatokból álló kezelés, amely heti szinten történik, szakember által vezetve. A mozgást a gyógytornásza figyelemmel követi és, ha kell, korrigál a helyes kivitelezés érdekében, mert csak abban az esetben lesznek hatékonyak a feladatok. Házi feladatként olyan gyakorlatok ad fel Önnek, amelyeket biztosan lát, hogy Ön helyesen el tudja végezni.

A gyógytorna nem fájhat, maximum kényelmetlen érzést érezhet. Empatikus gyógytornászaink azonban igyekeznek a legkényelmesebb pozíciót megtalálni, ugyanis ha az izmok el tudnak lazulni, akkor könnyebben fogják engedni az ízületekben létrejövő mozgásokat is. Ha éles, nyilalló fájdalmat érez, mindenképpen jelezze gyógytornászának, aki amúgy is folyamatosan monitorozza az Ön arcáról és az izmai rezdüléséből, hogy éppen melyik feladat fáj Önnek.

Pácienseink közül 10-ből 8 ember már 2-3 kezelés után jelentős mértékű pozitív változásról számolt be. A csontfájdalmuk enyhült, a járásuk panaszmentessé vált, nem féltek attól, hogy gyalogolniuk kell és az majd fájdalommal fog járni.

Szükség esetén egyéb kezelési technikákat is alkalmazunk, például speciális stretching vagy tapeing technika, ezek azonban nem járnak plusz költséggel, nálunk minden egy áron van! Továbbá, nálunk nem csak készpénzzel vagy bankkártyával fizethetnem, hanem mi SZÉP és Egészségpénztári kártyát is elfogadunk!

A kezelésekre érdemes kényelmes, váltó ruházatot hoznia magával. Rendelőnkben adott az átöltözési és a tusolási lehetőség is.

Szakemberink segítségét már nem csak Budán, a Batthyány térhez közeli, Vitéz utcában veheti igénybe, ha szükséges, már Pesten is megtalál minket, a Nyugati térhez közel!

12. Bejelentkezés gyógytornára

Amennyiben Önnél is csonthártyagyulladást diagnosztizáltak és rendszeres gyógytornára van szüksége, jöjjön el a Gyógytornászom.hu rendelőjébe egy egyéni állapotfelmérésre! Egy kezelés ára nálunk csak 13.200 forintba kerül! 

Személyesen Budapest 2. kerületében, a Batthyány tér közelében, a Vitéz utca 9. vagy az 5. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 72. szám alatt várjuk világos, csendes, modern rendelőnkben. A Gyógytornászom.hu szakemberei több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így biztosan megfelelő kezelést kaphat

Rendelőnkben fizethet készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával (OTP, MKB, K&H) és bizonyos egészségpénztári kártyákat is elfogadunk (OTP, MKB, Patika, Prémium, Tempo). 

Időpontot foglalni lehet telefonon a 06-30-50-50-50-3 számon (9 és 17 óra között) vagy oldalunkon keresztül online. Igény esetén visszahívást vállalunk. 

Rendelőnk könnyen megközelíthető a fő tömegközlekedési eszközökkel, valamint autóval is. Termeink jól felszereltek, kényelmes kezelőágyak állnak rendelkezésre. 

Csapatunk folyamatosan továbbképzi magát különböző tanfolyamokon, hogy vendégeinknek a leghatékonyabb, leggyorsabb eredménnyel járó kezelést tudjuk nyújtani. Minden alkalommal maximálisan odafigyelünk az egyénre, az alapos, részletes kikérdezésre, hogy minél pontosabb képet kapjunk nem csak a hátfájásról, hanem a vendég életkörülményeiről is. 

Nálunk lehet kérdezni, sőt! Ha nem ért valamit, bizonytalan abban, hogy mi miért van, mit miért csinálunk, mindenképp kérdezzen! Arra törekszünk, hogy minél részletesebben elmagyarázzuk a kezelést, a problémájához vezető okokat és hogy mit lehet tenni a csökkentése, megszüntetése érdekében.

Pácienseink ezt írják a csonthártyagyulladás gyógytornánkról


Mi történik a bejelentkezés után?


 • Ha már tudja, hogy pontosan mikor / kihez szeretne jönni, akkor gyógytornászaink naptárába, akár most azonnal online foglalhat időpontot.
 • Ha úgy érzi, hogy beszélne velünk a bejelentkezés előtt élő szóban, akkor ide kattintva visszahívást is kérhet tőlünk.
 • Mindkét esetben kolléganőink telefonon visszahívják Önt és pontosítják a részleteket, megbeszélik a kérdéseket.
 • Az első kezelés egy 60 perces részletes állapotfelmérés, amely során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérjük fel fájdalma(i) okát és pontos helyét.
 • Ezt követően gyógytornásza elkészíti személyes terápiás tervét, amely célzottan az Ön panaszát veszi kezelésbe.
 • Gyógytornászunk minden alkalommal segít Önnek a gyakorlatok pontos végrehajtásában és ha kell bármikor tudnak változtatni.
 • Illetve segítünk Önnek az otthon végezhető gyakorlatok kivitelezésében is!

gerincferdülés