állkapocs fájdalom

Biztos kezelésekkel az állkapocs fájdalom ellen

Az állkapocs fájdalom a népesség 50-60%-át érinti, ami az ízületnél, rágóizmokban, a fül előtti területen jelentkezik, ami rágásra, állkapocsmozgatásra fokozódik. A hosszan fennálló fájdalmak következtében az állkapocs mozgása beszűkülhet vagy féloldalassá válhat. A mozgást sokszor kíséri kattogás, recsegés, ropogás.

Sok esetben fájdalommal jár a száj nyitása, ezáltal a beszéd, harapás, rágás, étkezés, ásítás is. A fogcsikorgatás szintén a rágóizmok túlfeszülését okozza és túlterhelésnek teszi ki az álkapocsízületet.

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Mi lehet az állkapocs fájdalom oka?

Az állkapocs fájdalom minden esetben az izmok és ízületek túlterhelése kövezkeztében alakul ki. Ennek a túlterhelésnek több oka is lehet.

Az egyik ok az előrehelyezett fejtartás, ami a tartósan ülőmunkát végzők körében nagyon gyakori jelenség. Az ilyen fejtartás során az állkapocs hátracsúszik, a rágóizmok megfeszülnek és nyomás alá kerül az állkapocsízület.
Egyénre szabott tartáskorrekcióval, motoros-kontroll feladatokkal, speciális légző-, lazító- és nyújtógyakorlatokkal a gerincferdülés vagy hanyagtartás következtében kialakuló állkapocsízületi panaszok megszűntethetőek.

állkapocs fájdalom

A túlterhelés másik gyakori oka a fogsor szorítása vagy a fogak gyakori csikorgatása. Az állkapocs nyugalmi helyzetében nem dolgoznak a rágóizmok, a zárt fogsor sem elől, sem hátul nem érintkezik. Fogszorítás állapotában viszont a fogak összeérnek, dolgoznak a rágóizmok, az állkapocs szorítása pedig nagy terhelésnek teszi ki az izmokat és ízületeket.

Milyen terápiával csökkenthető az állkapocs fájdalom?

Az állkapocsízület panaszainak enyhítésére létezik egy speciális gyógytorna, amivel hatékonyan kezelhető az állkapocs fájdalom, valamint az ahhoz kapcsolódó fej, nyak és arcfájdalmak is.

Az állkapocsízületi panaszok a rágóizmok kezelésével csökkenthetők. A manuálterapeuta szakember az izmokat körülvevő pólyát kezeli masszáshoz hasonló különleges mobilizáló techinkával, valamint további speciális nyújtó gyakorlatokkal lazíthatjuk a túlfeszült rágóizmokat.

A manuálterápia során mobilizációval és gyógytorna gyakorlatokkal fokozatosan csökkentjük a rágóizmokban már kialakult görcsöket és meggátoljuk a rágóizmok további túlzott feszülését, ezzel megszüntetve az állkapocsízület és környékén jelentkező helyi- vagy kisugárzó fájdalmat.
Jelentkezzen be speciálisan álkapocs ízületi problémára szakosodott gyógytornászához még ma!

Milyen eredményeket várhatunk az állkapocsízületi terápiától?

Az esetek többségében már egy alkalom elég ahhoz, hogy csökkenjen a harapás, rágás közbeni fájdalom. A fogcsikorgatásról is segítünk leszokni, segítünk, hogy csökkenjen a rágóizmaink feszültsége, ezáltal az éjszakai alvásunk minőége is javulni fog, fájdalommentesen ásíthatunk és a szánkat is nagyra tudjuk majd nyitni, korlátozás nélkül.

A helyes fejtartás elsajátításával a nyaki fájdalmak és a fülzúgás, fejfájás is csökkenhet, ami gyakori velejárója az állkapocs fájdalomnak.
Heti átlagosan 2 alkalommal kell részt venni állkapocsízületi gyógytornán, hogy panaszaink csökkenjenek.
A minőségi változás eléréséhez -panasztól függően-időre van szükség. Izom eredetű probléma esetén a kezelés átlagosan 3 hónapot vesz igénybe. Ízületi porceredetű probléma során akár 1-2 alkalom állkapocsízületi gyógytorna is elegendő lehet.

Gyógytornászaink akik segítenek az állkapocs fájdalom leküzdésében

Miből áll az állkapocsízületi terápia?

Az első találkozás alkalmával megtörténik a diagnózis- és az egyénre szabott kezelési terv felállítása. Már az első kezelés során érezhető javulást fog tapasztalni. Nem kell tovább orvostól-orvosig járkálnia, mert ezzel a terápiával hatékonyan tudunk segíteni a problémáján!

Életmódbeli tanácsadással, állkapocsízületre ható gyógytorna gyakorlatokkal könnyebbé tesszük mindennapjait. A terápia során elsajátíthatja azokat az otthon is végezhető, rövid gyakorlatokat, amikkel saját magát is tudja kezelni.

A kezelés során megszüntetjük az állkapocsízületi és környékén jelentkező fájdalmát, csökkentjük a feszes rágóizmok következtében kialakuló fejfájását, fülzúgását, mérsékeljük a görcsös rágóizmok következtében kialakuló, a fogak irányába sugárzó fájdalmat. Az állkapocs izmainak lazításával növeljük a szájnyitás mértékét, ismét fájdalommentes lesz a beszéd, harapás, rágás, étkezés, ásítás. Segítünk leszokni a fogcsikorgatásról, ezzel meggátolva, hogy további túlterhelés érje az álkapocsízületet és a rágóizmokat.

Szükség szerint tovább irányítjuk fogászati kezelésre, ahol egy harapásemelő sínt készítenek önnek, ezzel meggtolva a fogak érintkezését, a fogcsikorgatást és a fogszorítást, ami az állkapocsfájdalom egyik fő okozója.. Rendszeres kontroll mellett végzett állkapocsízületi terápia során nemcsak elindítjuk, hanem végig is kísérjük a gyógyulás útján!

Állkapocsízületi gyógytorna Budapesten

A tünetek helyett az okot kezeljük!
Részletes állapotfelmérés során felderítjük az állkapocs fájdalom okát, és annak megfelelően alakítjuk a terápiát. Átbeszéljük a panaszait, megvizsgáljuk a mozgásait, és átnézzük az orvosi diagnózisait is, hogy pontosan úgy kezelhessük állkapocs panaszait, hogy a természetes egyensúly helyreálljon. Gyógytornával, életmódbeli tanácsadással, lazító gyakorlatokkal végleg megszabadítjuk állkapocsízületi fájdalmától!
Ha már eldöntötte, hogy a tünetek kezelése helyett maradandó gyógyulást szeretne, akkor kérjen visszahívást tőlünk, és jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre, ahol 100%-ban Önre szabott kezelési tervet állítunk össze!
Jelentkezzen be hozzánk még ma, hogy megszabadulhasson az állkapocs fájdalomtól!

A kezelések áráról itt tájékozódhat!

Állkapocs panasza van? Kérjen időpontot online és segítünk! 

Az alábbi űrlap kitöltAz alábbi gombra kattintva már akár 2 munkanapon belül foglalhat hozzánk időpontot az első alkalomra, amely egy részletes állapotfelmérés. Gyógytornászaink a legprofibbak az Ön állkapocs panaszának gyógyításában!  ↓