Mulligan és Lewit manuálterápia Budapesten a Nyugati tér közelében
Hívás!Bejelentkezés!
 • Ízületi fájdalmakat kezelek manuálterápiával és gyógytornával.

  Gyógytornával és Manuálterápával 10 alkalom is elég lehet, hogy meggyógyuljanak mozgászervi panaszai. – Szivós Dóra  – gyógytornász / manuálterapeuta
  Hívja rendelőnket ezen a számon: ☏ 06/30 50-50-50-3
  vagy kérjen visszahívást az űrlap kitöltésével! ⇓

  Visszahívás
  Inkább időpontot foglalna? Itt jelentkezhet be hozzám! ⇓
  Dóra szabad időpontjai >>

Szivós Dóra – gyógytornász / manuálterapeuta

 • porckorong problémák kezelése manuálterápiával és gyógytornával
 • nyakfájdalom, (nyaki gerincsérv, nyak és lapocka környéki izomcsomók okozta fájdalom, fejfájás, fülzúgás)
 • hátfájdalom (hanyagtartás)
 • derékfájdalmak (ágyéki/lumbális porckorongsérv, instabilitás, lumbago, kisízületek kopása)
 • helytelen testtartásból, stresszes és/vagy ülő életmódból eredő fájdalmak kezelése
 • sportrehabilitáció és funkcionális tréning, visszatérés a sportba
 • váll problémák (rotátor köpeny, impigement sy, befagyott váll syndroma)
 • térd problémák, műtét utáni rehabilitáció (elülső keresztszalag sérülés (ACL), térdízületi meszesedés, protézis)
 • boka problémák (instabilitás, bokaficam)
 • 2019- MSc Fizioterapeuta képzés, Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
 • 2014-2018 Gyógytornász BSc képzés, Semmelweis Egyetem- Egészségtudományi Kar
 • 2018 – 2021 Barvincsenko (Lewit) manuálterápia. A Manuálterápia diagnosztikájának és terápiájának elsajátítása testtájanként (A Holisztikus Medicina Alapítvány és a Semmelweis Egyetem képzése)
 • 2019 Mulligan manuálterápia (Modul 1)
 • 2019 McKenzie terápia, Mechanikai Diagnózis és Terápia a Lumbális Gerincen.
 • 2019 FDM 1, 2 (fascia disztorziós modell)
 • 2019 Flossing tanfolyam
 • 2019 Kinematic Taping alaptanfolyam
 • 2018 Köpöly- tanfolyam
 • Manuálterápia (Mulligan és Lewit féle manuálterápia)
 • McKenzie terápia
 • Lágyrész és fascia technikák
 • Szegmentális stabilizációs tréning
 • Gyógytorna
 • Funkcionális tréning, Sportrehabilitáció
 • Stretchning
 • Neurodinamika (idegmobilizáció)
 • Flossing, Köpöly, Kinesio Taping
 • Ergonómiai tanácsadás

Bejelentkezés Dórához!

Gyógytornász diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem. Egyetemi éveim alatt elvégeztem a Kinesio Taping alaptanfolyamát és megismerkedtem a STOTT pilatesszel, emellett multinacionális cégeknél ergonómiai tanácsadással foglalkoztam, valamint irodai tornákat tartottam az ott dolgozóknak. Az alapképzés elvégzése után kórházban kezdtem dolgozni gyógytornászként, délutánonként pedig magánrendelőben kezeltem mozgásszervi és gerincpanaszokkal küzdő pácienseket. Gyógytornászként az inspirál a legjobban, amikor a páciensekkel közös sikereket érünk el.”

Így segítek Önnek is hamarabb felépülni:

Porckorong problémák

Gerincünk csigolyákból és a köztük elhelyezkedő porckorongokból áll. A porckorong egy, a csigolyatestek között elhelyezkedő porclemez, ami egy külső rostos gyűrűből és egy belső puhább, zselészerű anyagot tartalmazó részből áll. Feladata az, hogy rugalmas összeköttetést biztosítson a csigolyák között, ezáltal biztosítva a gerinc hajlékonyságát. Porckorongsérvnek (discus hernia) azt az állapotot nevezzük, amikor a rostos gyűrű elszakad, és a puha kocsonyás anyag kitüremkedik a gerinccsatornába. Tünetet akkor okozhat, ha a porckorong elmozdulása ideget nyom, ilyenkor az ideglefutása mentén kisugárzó, éles nyilalló panasz jelentkezhet, illetve izomerő csökkenés..

Így segít a gyógytorna a porckorong problémákon.

A tüneteket konzervatív (nem műtéti) terápiával lehet kezelni: Pl. manuálterápiával, stabilizáló gyógytornával és McKenzie terápiával. A McKenzie módszer célja, hogy a kimozdult porckorongot visszaállítsuk eredeti helyére. Állapotfelmérést követően megkeressük azt az irányú mozgást, ami a tüneteket javítja. A páciensnek megtanítjuk (életmódbeli tanácsok mellett), hogyan végezze otthon a számára megfelelő gyakorlatot, mellyel a tünetei tartósan csökkennek, végül meg is szűnnek.

 

 

Nyak- és vállfájdalom

Nyak-vállövi fájdalom esetén nagyon fontos a differenciáldiagnosztika, hogy elkülönítsük, hogy mely képletből ered a fájdalom. Nyaki porckorongsérv esetén, a rostos gyűrű elszakad, és a puha kocsonyás anyag kitüremkedik a gerinccsatornába, ha a porckorong nyomja a kilépő ideget, akkor az ideglefutása mentén a nyak, vállöv területén és a karba zsibbadó, kisugárzó, éles fájdalmat okozhat, ami izomerő csökkenéssel is jelentkezhet. Továbbá a nyak körüli izmok befeszülnek, és bizonyos mozgások nehézkessé vállnak.

Így segít a gyógytorna a nyak- és vállfájdalmon.

Mckenzie terápia segít a nyaki porckorong problémakban. Ha a fájdalom csökkent vagy megszűnt akkor stabilizáló nyaki gerinc tornával folytatjuk. Gyógytorna kombinált manuálterápiával hatásos eredményt érhetünk el.

 

 

Derékfájdalom

A derék fájdalom leggyakoribb oka lehet az ülőmunka, mozgásszegény életmód, egyoldalú terhelés (pl. aszimmetrikus sport), rossz testtartásban hirtelen nagy erőkifejtés (nehéz tárgy emelése) vagy a gerinc porckorongjainak előboltosulása, sérve. A fájdalom lehet helyi vagy kisugárzó (farizomba, csípőbe vagy lábba). Megjelenhet mellette zsibbadás, érzéskiesés, és beszűkülhetnek a derék mozgásai is.

Így segít a gyógytorna a derékfájdalmon.

A fájdalom reflexes úton izomfeszülést hoz létre, vagyis a környező izmok védekezésként megfeszülnek. Ezeket az izmokat manuálterápiás kezeléssel, fascia technikákkal lazítjuk. A gerinc stabilizálása a konzervatív, nem műtéti kezelés alapját képezi. A törzs-csípő-medence körüli izmokat aktiváljuk és megerősítjük. Állapotfelmérés, funkcionális vizsgálat után az eredmények alapján választjuk ki és alkalmazzuk gyógytorna módszerek megfelelő kombinációját, és állítjuk össze a beteg aktuális állapotához igazítva a célzott mozgásprogramot.

 

 

Hátfájdalom

A hanyag tartás során a háti szakasz görbülete fokozódik, a vállak előre esnek, a fej előre helyeződik, a háti-nyaki átmenetnél kialakulhat az úgynevezett „banyapúp”. A lapockák magasságában szúró, feszülő fájdalom érzet van. Jelentkezhet háti merevség, mozgáskorlátozottság, a bordaközi izmok érintettségekor fájdalom jelentkezhet be vagy kilégzéskor.

Így segít a gyógytorna a hátfájdalmon.

Az izombalance optimalizálásával segíthetünk, hogy a hátfájdalom megszűnjön: A gyengült hát és törzsizmokat erősítjük, és a letapadt izmokat különböző lágyrésztechnikákkal lazítjuk. Továbbá manuálterápiával a gerinc mozgásterjedelmét növelhetjük, így csökken a hátfájdalom. Ergonomiai tanácsokkal segítünk, hogy a fájdalom ne térjen vissza.

 

 

Sportsérülések kezelése

A sporttevékenység során jelentkező térd problémák hátterében gyakran az ízület külső és belső szalagrendszerét érintő sérülések állnak, mivel ezek a struktúrák felelősek az ízület stabilitásáért. Súlyosabb esetben, csökken a sportaktívitás, a fájdalom miatt akár inaktívvá vállhat a páciens, és hosszú távon az ízület irreverzibilis degeneratív károsodásához vezetnek.

Így segít a gyógytorna a sportsérüléseken.

A sérülést követően azonnal megkezdhető a rehabilitáció: Fájdalom és duzzanat csökkentés (kinezio tappel) után a rehabilitáció célja, hogy elérjük a teljes mozgásterjedelmet, hegkezeléssel a letapadt heget mobilizáljuk, továbbá flossing és köpöly terápiával a kötőszövetet kezeljük. Fontos az izomerő fejlesztés, és a proprioceptív/szenzomotoros tréning sportágspecifikus gyakorlatokkal.

 

 

 

Magára ismert a felsorolásban?

Szeretne sportsérülése, műtétje után gyorsabban gyógyulni, vagy derékproblémáján végre? Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Ha már eljutott oda, hogy tenne a gyógyulásért, akkor jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

Bejelentkezem!

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Gyógytornáim során az alábbi kezeléseket alkalmazom

Állapotfelmérés

Állapotfelmérés+Terápiás terv kialakítása

McKenzie terápia

Gerincproblémák, porckorongsérv kezelése

Szegmentális stabilizációs torna

A derékfájdalom terápiája

Senior torna

Speciális torna időseknek

Stretching torna

Ízületi nyújtó-ellazító torna

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Manuálterápia

A derék/nyak/hátfájdalom fogás-terápiája

Sportrehabilitáció

sportsérüléseket követő kezelés

Ezt mondják, akik hozzám járnak:

Porckorongsérvem miatt már dolgozni sem tudtam, amikor elkerültem Katinkához. Már néhány alkalom kezelés elég volt hozzá, hogy elérjük azt, hogy az ülés kevésbé fájdalmas legyen és a javulás azóta is tart! Szívből ajánlom mindenkinek!
Hegyi MártonÉrd
Évek óta egyre súlyosbodó nyak- és derékfájás miatt ajánlotta az orvos, hogy keressek fel egy gyógytornászt. Az interneten találtam meg az oldalukat és nagyon szimpatikus, érthető volt a weboldal. Katinka nagyon kedves volt és már első alkalommal átjött, hogy ért ahhoz amit csinál. Nem csalódtam!
Orsós BeátaPécel
Edzés közben meghúztam a derekam, így kerültem a doktornőhöz. Egy bérlet elég volt hozzá, hogy újra rendbe jöjjek. Köszönöm és ajánlom másnak is!
Erdélyi BalázsBudapest

Jelentkezzen be gyógytornára!

Mi pedig a tünetek helyett a fájdalmai okát gyógyítjuk meg!
Szivós Dóra – gyógytornász / manuálterapeuta

 • Online naptárunkban 3 kattintással bejelentkezhet állapotfelmérésre!
 • Foglaljon egy Ön számára megfelelő időpontot,és jöjjön várakozás nélkül!
 • Ha kényelmesebb Önnek, akkor hívhat is minket! 06-30-50-50-50-3
 • Az első alkalommal, az állapotfelmérésen részletesen feltérképezzük panaszait, rámutatunk fájdalma okára, és az okot megcélzó egyéni kezelési tervet alakítunk ki Önnek.
 • Ezt követően érdemes heti 1 alkalommal jönnie hozzánk abban az időpontban, amikor Önnek kényelmes.
 • Pácienseink többségének már 10 alkalom elegendő a teljes gyógyuláshoz, ezért célszerű bérletben gondolkodnia.

Időpontot foglalok!